39 Taken die een virtueel assistent voor jou kan uitvoeren

//39 Taken die een virtueel assistent voor jou kan uitvoeren

39 Taken die een virtueel assistent voor jou kan uitvoeren

Veel mensen kijken mij nog glazig aan als ik zeg dat ik virtueel assistent ben. Wat doet een virtueel assistent dan allemaal? Meestal zeg ik dan maar dat ik een freelance secretaresse ben die ook vanuit huis werkt.

Hoe werkt dat dan?
Mkb’ers benaderen mij met uiteenlopende vragen. Soms heb ik alleen maar kort telefonisch overleg of contact per e-mail met de klant, waarna ik de gevraagde werkzaamheden zelfstandig uitvoer. Dat is dan het virtuele deel waarbij ik op afstand kan werken. Wel merk ik dat er soms een drempel is en dan behoort kennismaking met een kopje thee ook tot de mogelijkheden. Of meer 2.0 is skypen.

Wat kun je nu allemaal uitbesteden?
Je kunt echt heel veel uitbesteden. Er is een kust en keur aan virtueel assistenten. Bij mij kun je terecht als je behoefte hebt aan ondersteuning op het gebied van marketing, het redigeren van teksten en het regelen van allerlei zaken. Ook kan ik als jouw persoonlijk assistent werken.

Tekstchecker
Een aantal van mijn klanten vindt het prettig dat ik voor hen hun teksten nalees. Net die extra check of de zinnen goed lopen, correct gespeld zijn en of de samenhang klopt. Je herkent het vast wel, heb je een mooi artikel geschreven, blijken er her en der toch wat foutjes in te staan. Dat is ook heel logisch, je hebt de tekst al zo vaak gezien dat je een verschrijving snel over het hoofd ziet. De oplossing? Lees jouw artikel de volgende dag nog eens door, print de tekst uit of laat het door iemand anders lezen.

Al jouw teksten checken
Denk bij die teksten aan teksten op jouw website, blogs, (onderzoeks)rapportages, offertes, online leskaarten, cursusmateriaal en handleidingen. Soms is het gewoon prettig dat iemand meeleest en spelfouten verbetert. Dan maak je toch een betere indruk op jouw toekomstige klant. Of misschien is een tekst prettiger leesbaar na het herschrijven van hele zinnen. Je bent zo druk en dan zie je snel over het hoofd dat verwijzingen nog kloppend gemaakt moeten worden.

Wat nog meer?
Voor een mooi puntsgewijs overzicht van die 39 taken, klik je door naar http://www.vr-va.nl/diensten/. Andere mensen houden ook van virtueel assistenten https://www.opencircles.nl/blog/virtuele-assistent/

Heb jij een vraag? Bel (06) 22 85 31 92 of jessica@vr-va.nl

Andere benamingen voor virtueel assistent
| personal assistant | PA | virtual professional | freelance secretaresse | zzp management assistent | online assistent | digitale assistent | vpa virtual personal assistant | virtual assistent |

Zoek jij ook op?
| hulp nodig voor zzp | hulp nodig voor klein bedrijf | hulp nodig voor mkb |
Of zoek jij op een andere term?

2017-10-01T10:13:46+02:00 28-08-2017|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor 39 Taken die een virtueel assistent voor jou kan uitvoeren