Hoe werkt dat in de praktijk, samen werken met een virtueel assistent?

//Hoe werkt dat in de praktijk, samen werken met een virtueel assistent?

Hoe werkt dat in de praktijk, samen werken met een virtueel assistent?

Onlangs kreeg ik de vraag: ‘Hoe gaat die samenwerking nu precies?’.
Ja, ik werk samen met jou. Ook al is dat op afstand.

Hoe gaat dat dan?

1. Contact
Zoek jij ondersteuning voor een eenmalige klus of voor de langere termijn, dan hebben wij vooraf contact via (06) 22 85 31 92, Skype: jessicavrva of bespreken wij jouw wensen onder het genot van een kopje thee.

2. Doornemen van de taken
Zoveel ondernemers, zoveel wensen.

Denk vooral na over wat jij graag wilt overdragen. Schrijf jij rapporten en wil je deze netjes op laten maken en laten checken op spelling, dan scheelt dat jou weer veel tijd.
Wil jij kerstkaarten en/ of relatiegeschenken naar jouw klanten verzenden, dan kan ik voor jou een relatiebestand opstellen of nalopen, een mailing maken en deze verzenden.

Wil jij dat ik als personal assistant voor jou werk? Dan app je mij bijvoorbeeld de klussen of we hebben ’s ochtends contact over wat jij geregeld wil hebben. Standaard werkzaamheden kan ik in mijn dagelijkse routine opnemen. Die bespreken we dan tijdens ons wekelijkse updategesprek.

Jouw wensen staan dus centraal. Uiteraard check ik met jou of jij een bepaalde voorkeur hebt voor de manier waarop de werkzaamheden uitgevoerd worden. Dat hoeft echter niet, als ervaren kracht heb ik de klus waarschijnlijk weleens eerder geklaard.

3. ‘Jij vraagt, ik draai’
Bij langdurige samenwerking spreken wij een bepaald aantal uur per maand af. Wat veel bedrijven ook fijn vinden bij een korte klus of bij diverse opdrachten, is om een projectprijs af te spreken. Ik houd van het principe ‘jij vraagt, ik draai’. Dat betekent echter niet dat ik overal ad hoc op kan inspringen. Structuur aanbrengen in de werkzaamheden kan vaak tijd besparen. Naast jou werk ik ook voor andere opdrachtgevers. De doorlooptijd neem ik echter altijd met jou door, zodat je weet wanneer je iets kunt verwachten.

4. Afspraken op papier
Om er zeker van te zijn dat wij elkaar goed begrijpen, ontvang jij de door ons gemaakte afspraken op papier. Het gaat dan vooral om de basisafspraken, zoals investering en projectomschrijving.

5. ‘It giet oan’
Ja, ben jij er ècht klaar voor? Bel dan (06) 22 85 31 92. Ben jij super benieuwd en wil je je meer inlezen? Een goede en uitgebreide blog is van Lifehacking: ‘Alles wat je moet weten om aan de slag te gaan met een virtual assistant’

Eens kennismaken? Bel (06) 22 85 31 92 voor een vrijblijvend gesprek.

2017-09-25T15:51:58+02:00 25-09-2017|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Hoe werkt dat in de praktijk, samen werken met een virtueel assistent?