Van start met een virtual assistant

//Van start met een virtual assistant

Van start met een virtual assistant

Heb jij ook constant het gevoel dat je geen tijd hebt voor de dingen die er echt toe doen?
“Ja, ik kan wel wat hulp gebruiken. Waar begin ik dan aan?”

“Tot nu toe heb ik alles zelf gedaan, nou ja, ik heb een boekhouder, maar verder loopt alles via mij. Ik merk echter dat ik te weinig èchte tijd aan mijn bedrijf besteed. Constant heb ik het gevoel dat ik geen tijd heb voor de dingen die ik zou willen doen.”

“Veel tijd gaat verloren aan kleine dingen, zoals facturen maken en vesturen, het finetunen van offertes, het maken en nabellen van afspraken, het beantwoorden van sommige e-mails, het uitzoeken van praktische taken als een hotel, reisroute, al dat soort zaken. Op termijn zou ik eigenlijk ook wel wat aan marketing willen doen.”

Delegeren
“Ik zal ook eerlijk toegeven dat delegeren voor mij soms nog lastig is, omdat ik gewend ben om alles zelf te doen. Dat zal je vast herkennen.”

“Maar ja, iemand erbij. Dat lijkt me veel gedoe.”

Bovenstaande hoorde ik onlangs van iemand die wel wat hulp kon gebruiken.

Personeel of zzp

Het klopt dat iemand inhuren veel gedoe kan geven. Je zit aan allemaal extra regels vast als je iemand in dienst neemt. Of wat te denken wat er gebeurt bij ziekte. Daar kan je bedrijf aan tenonder gaan. Toch, je ziet groeikansen. Alleen is maar alleen. Je hebt extra menskracht nodig. Hoe?

Meedenken
Bepaalde diensten kun je afnemen bij bijvoorbeeld een marketingbureau of telefoonservice. Jij bent nu echter op zoek naar een flexibele freelance kracht die verschillende dingen voor jou kan oppakken. Iemand die met jou meedenkt.

Denk groter
Met een virtueel assistent kun jij wel die extra slag slaan om grotere projecten aan te nemen. Alle randzaken laat je door jouw ondersteuner uitvoeren. Jij blijft het aanspreekpunt als adviseur/ consultant en bent het visitekaartje van jouw bedrijf. Achter de schermen zorgt de virtueel professional ervoor dat jouw bedrijf op rolletjes loopt. Jij zet de koers van jouw bedrijf uit.

Waarom een freelance secretaresse?

Zelfstandig
Zij is ook zzp’er/ mkb’er en weet wat het is om een bedrijf te runnen. Het is voor haar ook beter dat jouw bedrijf goed loopt. Zij wil ook graag haar workload optimaal houden.

Flexibel
Jij bent op zoek naar flexibiliteit. Je hebt namelijk te maken met piekmomenten in jouw bedrijf.

Continuïteit
Een voordeel van personeel dat in dienst is, zou continuïteit zijn. Echter, ook personeel kan ontslag nemen. Werk je met een freelance professional samen en jullie samenwerking  bevalt goed, dan is samenwerking voor de langere tijd goed mogelijk. Vooral als aan de basis goede afspraken liggen. Mocht er onverhoopt echter toch wat zijn, dan kunnen jullie ook snel afscheid van elkaar nemen.

Denk jij nu, mmm, extra hulp heb ik wel nodig maar hoe pak ik dat aan?

Je leest daarover meer in mijn volgende blog. Alvast een sneak preview?
Bel dan (06) 22 85 31 92.

2017-10-10T10:14:20+02:00 09-10-2017|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Van start met een virtual assistant