Het gemak tijdens netwerken, visitekaartjes en LinkedIn

//Het gemak tijdens netwerken, visitekaartjes en LinkedIn

Het gemak tijdens netwerken, visitekaartjes en LinkedIn

Stapels en stapels, het zijn weer stapelweken
Je herkent het vast wel. Leuk om te connecten met mensen tijdens netwerkevents, businessborrels en lunches. Waar laat je alleen al die visitekaartjes? Het liefst zou ik alles digitaliseren in mijn bedrijf. Tja, heb alleen nog geen contact gehad met de Belastingdienst dus een aantal zaken houd ik nog op papier.

Visitekaartjes
Visitekaartjes zijn echt zo’n voorbeeld om lekker digitaal te houden. Heb jij nog zo’n map met visitekaartjes? Tijdens het alfabetiseren kun je dan zo fijn alles verplaatsen om alles goed op volgorde te hebben liggen. Nuttig maar ook heel onzinnig en veel te bewerkelijk.

LinkedIn
Tijdens netwerken, merk ik dat mensen er nog niet klaar voor zijn om direct te connecten via LinkedIn. Als ik het doe uiteraard wel, al lijkt het totaal vernieuwend te zijn?:) Krijg je dan toch een visitekaartje? Dan is het toch handig ‘m te digitaliseren. Niet iedereen heeft een profiel met contactgegevens en als je de gegevens hebt, is het prettig deze achter de hand te houden.

Apps
Eerst keek ik naar Evernote en er zijn een aantal andere apps die – volgens reviews – niet heel fantastisch werken. Later kwam ik ook CamCard tegen. Tot nu toe vrij handig. Met voldoende licht scant ‘ie vrij handig. Direct vanaf CamCard connecten met LinkedIn is nog in uitvoering. Mijn omweg (exporteren/ importeren) werkt niet naar behoren dus ik hoop de directe versie aan de praat te krijgen. Als ik uitgetest ben, laat ik het hier direct weten.
Wel prettig dat je de persoon direct als contact kan toevoegen.
Overigens hebben zelfs grote programma’s zoals Exact nog geen handige directe app waarbij het visitekaartje als tekst wordt ingevoerd.

Stappenplan
– Download CamCard op je telefoon (iOS en Android)
– Meld je aan, je krijgt een verificatiecode
– Scan per batch of individueel
– Ga naar het menu (drie streepjes rechtsboven)
– Kies ‘select all’
– Save to contacts. Je kunt hier ook LinkedIn/ WhatsApp e.d. aanvinken -> direct naar LinkedIn werkt niet. Je kunt wel handmatig in LinkedIn invoeren.
Als je wilt, kun je nieuwe contacten direct toevoegen aan de contactpersonen in je telefoon. Dit doe je uiteraard in Instellingen.

Welke app gebruik jij? Misschien heb jij wel een andere gave app, laat het me weten. Daar ben ik benieuwd naar!

2017-11-20T16:42:34+01:00 20-11-2017|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Het gemak tijdens netwerken, visitekaartjes en LinkedIn