Gemakkelijk en snel pdf’s maken -> papieren digitaliseren met een scanapp

//Gemakkelijk en snel pdf’s maken -> papieren digitaliseren met een scanapp

Gemakkelijk en snel pdf’s maken -> papieren digitaliseren met een scanapp

Je herkent het wellicht wel. Je hebt nog stapels paperassen liggen van voor het digitale tijdperk. Aan de ene kant is het leuk om deze te bewaren, denk aan behaalde diploma’s en certificaten. Aan de andere kant stop je alle info – wel handig om te hebben, niet handig om fysiek te houden – het liefst op de harde schijf. Wel zo veilig, vooral als je regelmatig back-ups draait.

Nu heb ik zakelijk een all-in-one printer. Praktisch. Het scannen is alleen wel heel bewerkelijk. Een jaar geleden keek ik nog wel naar apparaten met een mooie makkelijke scanfunctie, dubbelzijdig en het liefst ook in kleur. Nou, dan ben je een paar honderd euro verder. Daar kun je ook hele andere leuke dingen voor doen.

De oplossing is Adobe Scan. Een handige app voor op je telefoon. Verkrijgbaar voor Android en Iphone. Gebruik je ‘m alleen privé? Dan is ‘ie helemaal gratis. Log in op je computer en je kunt de bestanden gemakkelijk qua naam veranderen en daarna downloaden. Die laatste optie is overigens alleen de eerste zeven dagen gratis beschikbaar.

In eerste instantie was ik laaiend enthousiast over Adobe Scan. Echter, al snel bleek dat bestanden aanpassen op de computer alleen de eerste zeven dagen gratis is. Je komt al snel op ja betaalde versie van een paar tientjes in de maand (!) uit.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor Scanbot. Deze kost eenmalig EUR 5,99. Je kunt dan ook toestemming geven voor toegang tot de cloud of een andere app. Jouw bestanden komen meteen in de bestandsmap Scanbot. Je kunt ook direct na het scannen de juiste bestandsmap selecteren.

Handige tips voor Adobe Scan:
– Oefen even met het foto’s maken. Het systeem is snel, als je vinger boven de knop hangt, maakt ‘ie al een foto.
– Houd de telefoon eventueel iets gekanteld zodat je de hele bladzijde meeneemt.
– Je kunt doorgaan met foto’s maken. Dit komt dan vanzelf in één bestand.
– Toch per pagina een aparte pdf? Klik dan na het maken van de foto, rechts op het plaatje. Klik dan op rechtsboven op ‘pdf opslaan’.
– Niet tevreden over jouw scan? Klik dan op het plaatje, selecteer de foto en gooi ‘m in de prullenbak.
– Denk eraan om op ‘pdf opslaan’ te drukken zodra je klaar bent.

Vind jij dit ook reuze handig? Of beschik je over een andere app?
Laat het dan hier weten.

2018-03-02T21:01:06+01:00 30-01-2018|Geen categorie|0 Comments

Leave A Comment